Bem-vindo a Portugal

Sesimbra, Lisboa og andre flotte opplevelser med det meste inkludert!

Bem – vindo à Portugal betyr velkommen til Portugal, og vi kan love at du blir godt mottatt her! Nesten tjue millioner mennesker lar seg hvert år lokke av Portugals vidunderlige klima. Landet er et overflødighetshorn av uforfalsket kultur, imponerende natur og Europas kanskje mest gjestfrie mennesker. I det portugisiske kjøkken er norsk klippfisk basis for alskens varianter av Bacalao. Vår base blir i Sesimbra, rett sør for Lisboa. Byen ligger ved en bred bukt med sandstrand, og vest for byen finner vi bratte klipper mens den lille og koselige fiskehavnen ligger i øst. Stranden strekker seg langs fronten av byen, og er delt i to av Sesimbra fort.

Sesimbra er en liten og koselig by med lite turister – det er faktisk stort sett folk fra Lisboa som kommer hit i helgene for å nyte en dag eller to på stranden. Så her kan vi virkelig oppleve den portugisiske hverdagen, og bl.a. se alle de små fiskebåtene som tidlig på morgenen er ute på havet for å skaffe dagens fangst til fiskehallen og alle restaurantene.

Hovedstaden Lisboa ligger en kort kjøretur unna. Sightseeing med lokalguide, lunsj og en tur med den velkjente trikken står på programmet. Lisboa er en sjarmerende storby full av liv, og breddfull av kontraster mellom gammelt og ungt. «Trikkeklemt» og fadomusikk er noe av det som sjarmerer de fleste besøkende!

Et annet populært utfluktsmål som vi skal besøke er Sintra, som poeten Lord Byron har beskrevet som en av Europas vakreste byer. Her finner vi eventyrpalasset Palacio da Pena. Cabo da Roca, det vestligste punktet i Portugal skal vi også besøke. Portugal er også kjent for sine gode viner, og vi skal på vinsmaking i Setubal – området.

Litt utenfor allfarvei, fylt med gode opplevelser – Portugal er et godt valg!

 «En av de absolutt beste turene vi noen gang har vært på» var tilbakemeldingen fra de fleste av deltagerne på fjorårets lesertur med Avisa Sør-Trøndelag til Portugal. «Og så mye god mat og drikke……….»

 

Status:
Fullt