Berlin - IGA hageutstilling 2017

Berlin i et hav av farger - IGA hageutstilling 2017

For alle våre hageinteresserte venner er dette et eldorado!

IGA byr på internasjonal hagekunst og grønn livsførsel i Tysklands hovedstad – et tidsriktig utstillingsvindu for urban landskapsarkitektur. Under mottoet ”Ey hav av farger” inviterer IGA til en opplevelsesrik og overraskende festival på et 104 hektar stort areal med mer enn 5000  utstillere og arrangement, der alt dreier seg om moderne hagekunst, landskapsutforming, naturopplevelser og grønne by-lunger. Fra Berlins aller første taubane kan gjestene oppleve det hele i fugleperspektiv.

Utstillingen Blumenhalle og tallrike utendørs beplantninger viser bredden i moderne hagestell.  Det gjør også et vell av stauder og et mangfold av ulike vekster på 1900 kvadratmeter gressganger. Hagekunst, rose-bed og klatreroser danner unike komposisjoner. Andre steder synliggjøres de nyeste plantekreasjonene og videreutviklingen av bed- og potteplanter.Frukttrær og blomstrende busker knytter naboskapet til Blumenhalle. Og her er Gärtnermarkt med regionale plantesorter. I tillegg kommer Tropehallen, landskapsvinduet ”Belvedere”, Wuhlesteg for naturelskere og Aquatica-promenaden. IGA Berlin profilerer seg som forbildeprosjekt for bærekraftige beplantnings- og utviklingsprosesser. Den internasjonale gartnerutstillingen skal sikre et solid samspill mellom natur og miljø når det gjelder stell og videreutvikling.
Turen går med buss og Color Line Oslo – Kiel t/r.  Vi bor sentralt i Berlin, midt på Alexanderplatz, og kan tilfredsstille hageinteressen i kombinasjon med en flott storbyferie!

Status:
Fullt