Julemarked i Bremen

"Når nettene blir lange, og kulda setter inn"

For Orklareiser er det blitt en førjulstradisjon å reise til ett av de stemningsfulle julemarkedene i Tyskland. Duftene, kjøp og salg - mennesker som møtes, som smiler til hverandre og forenes i forberedelsene til jul. På mange måter er det nettopp det som er julemarked. I utallige boder kan man kjøpe juleartikler, souvenirer, gaver - og det mangler heller ikke serveringstilbud. Glühwein, kringler, brente mandler og kandiserte epler,  ja, bli med og smak!

Julemarkedet i Bremen blir regnet som ett av Tysklands aller vakreste. Både de historiske kulissene, de utsøkt dekorerte salgsbodene og den romantiske belysningen bidrar til den spesielle stemningen som begeistrer besøkende hvert år. Over 170 julepyntede boder med nydelig juletrepynt, håndskjærte trekrybber og lysende julepyramider frister.  Det tradisjonelle julemarkedet ved byens Rådhus og Domkirke er et av Tysklands eldste og fineste. Benytt anledningen til å la deg inspirere av et nydelig julemarked og et måltid i Bremer Ratskeller som står på UNESCO´s  liste over bevaringsverdige bygninger.

Fra vårt hotell er det kort vei til Rådhuset og til Schnoor - Bremens eldste bydel, og den særpregede arkitekturen i Böttcherstraße  er en perfekt kombinasjon av tradisjonell og ekspresjonistisk arkitektur. Dette byggeprosjektet var først ferdig i 1934 og en torn i øyet til makthaverne i Berlin. Og selvfølgelig har man de berømte bymusikantene fra Bremen fra eventyret til brødrene Grimm - i mellomtiden en verdenskjent og kjær historie!

For gamle og nye julemarkedsentusiaster er denne turen en klassiker og en godbit i adventstiden!

Status:
Fullt