Lesertur med Hitra-Frøya 2018

BODENSJØEN, LAGO MAGGIORE & DEN FRANSKE RIVIERA

- Opplevelser på rekke og rad i mange flotte land

På årets lesertur skal vi på nye eventyr gjennom hele 7 land; reiseruta tar oss med til Danmark, Tyskland, Østerrike, Sveits, Liechtenstein, Italia og Frankrike!

Vi starter fra Frøya og Hitra med Orklareiser ’s moderne turbuss, og får en behagelig krysning med DFDS Seaways cruiseferje til København. Det blir en overnatting i Tyskland, før vi ankommer Bodensjøen som ligger på grensen mellom Tyskland, Østerrike og Sveits, og kan friste med alt fra «alpesnø» til subtropisk blomsterøy. Her skal vi besøke Grev Bernadottes øyparadis, Mainau og benytter samtidig anledning til å ta en båttur på innsjøen også! Ferden går videre med et besøk i Vaduz, hovedstaden i Liechtenstein, før vi kjører over San Bernardino – passet i Sveits og ender opp i Stresa på italiensk side av Lago Maggiore.

Lago Maggiore er Italia’s nest største innsjø, litt mer diskret enn storesøster Gardasjøen, men desto mer eksklusiv. Vi skal bo i Stresa, en idyllisk småby ved bredden av sjøen som i over 200 år har tiltrukket seg fasjonable gjester fra hele verden. Fra flotte Hotel Regina Palace har vi utsikt til de sveitsiske alper og de sjarmerende Borromeo-øyene. Nabosjøen Lago d’Orta og en lokal vingård skal vi også besøke, og selvfølgelig blir det en båttur på innsjøen med besøk på de flotte øyene Isola Bella og Isola dei Pescatori. Etter noen herlige dager ved Lago Maggiore fortsetter vi sørover mot Genova, og videre langs Riviera dei Fiori – Den Italienske Blomsterrivieraen – til Den Franske Riviera.

Den Franske Riviera eller Côte d’ Azur, som franskmennene selv kaller den berømte kyststrekningen fra Cannes til Menton, er et område som lokker med et vidunderlig klima, historiske landsbyer, flotte badestrender, og det verdensberømte franske kjøkken. Vi skal bo i Nice som har en flott beliggenhet ved Middelhavet og omgitt av bergskråninger med vinmarker og olivenlunder. Vi skal selvsagt besøke fyrstedømmet Monaco, samt den spesielle fjellandsbyen Eze mens vi er her! Hjemreisen går med Norwegians direktefly fra Nice til Værnes.

Ikke gå glipp av denne leserturen – meld deg på!

Salget starter tirsdag 9. januar kl. 09:00 og «først-til-mølla» prinsippet gjelder. Bestilling direkte til Orklareiser på tlf. 72 49 57 50 eller online på denne siden. (Det vil stå fullt på denne siden fram til salgsstart den 9/1, men dette skyldes kun et teknisk problem så lenge at turen ikke er åpnet for salg).

 

Status:
Fullt