Santiago de Compostela

På vei til Santiago de Compostela langs den Portugisiske ruten.

Å gå pilegrimstur er mote. Santiago de Compostela har vært pilegrimsmål siden 800-tallet. I Orklareiser har vi arrangert vandreturer langs den franske ruten til Santiago de Compostela siden 2012. I år har vi valgt den portugisiske ruten til den Galisiske katedralbyen. Her er det litt mindre trafikk; tradisjonelt ble ruten benyttet av folk som ankom de portugisiske havnebyene, i dag er 95% av de 30.000 vandrerne utlendinger.

Vi flyr til Porto med KLM via Amsterdam, og blir møtt av vår buss som kjører oss nordover til den spansk-portugisiske grense-elva Miño. På spansk side ligger den lille byen Tui, som blir startstedet for vår seks dagers vandring. Det er ca. 120 km til Santiago, som sikrer oss et ettertraktet Pilegrimspass. Bussen følger oss på vår vandring og tar med bagasjen. Vi bor på hotell, spiser frokost og middag sammen og får med lunsj-pakke på vandringsdagene.

Santiago er et ideelt pilegrimsmål. Det er langt borte. Det er eksotisk, det er vakkert og det skjer noe i gatene hele tiden. De senere årene er det stadig mer vanlig at mennesker i mer eller mindre tilfeldige grupper går deler av den opprinnelige pilegrimsruten til fots – gjennom hele Nord-Spania. Byen er som en pilegrimsby skal være: åpen, gjestfri, tolerant og avslappet. Gamlebyen er et funn for den kulturinteresserte, med arkitektur, kunst, små butikker som selger kuriosa, smug og bueganger. Retur går med buss til Porto og videre med KLM tilbake til Trondheim via Amsterdam.

For mer informasjon - trykk på "PDF-knappen" nedenfor:

 

Status:
Fullt