Trønderbladet - lesertur til Lago Maggiore & Bodensjøen

Opplevelser på rekke og rad i mange flotte land

Årets lesertur går til fem naboland: Italia, Sveits, Liechtenstein, Østerrike og Tyskland! Og vi starter reisen med fly fra Værnes via Stockholm til Milano. Her møter vi Orklareiser ’s moderne turbuss som tar oss videre inn i eventyret!

Vi starter ved Lago Maggiore – Italia’s nest største innsjø, litt mer diskret enn storesøster Gardasjøen, men desto mer eksklusiv. Vi skal bo i Stresa, en idyllisk småby ved bredden av sjøen som i over 200 år har tiltrukket seg fasjonable gjester fra hele verden. Kongelige og statsledere har besøkt byen som har en rik historie, en rekke arkitektoniske mesterverk og som i tillegg byr på usedvanlig vakre omgivelser. Ernest Hemingway falt for Stresa og la deler av romanen «Farvel til våpen» nettopp til denne byen. Vi unner oss en båttur på innsjøen med besøk på de idylliske øyene Isola Bella og Isola dei Pescatori.

Ferden videre går gjennom Sveits og over San Bernardino – passet til Vaduz, hovedstaden i fyrstedømmet Liechtenstein, før vi ender opp i Bregenz ved Bodensjøen på Østerriksk side. Bodensjøen ligger på grensen mellom Tyskland, Østerrike og Sveits og kan friste med alt fra «alpesnø» til subtropisk blomsterøy. Her skal vi besøke Grev Bernadottes øyparadis, Mainau, og benytter samtidig anledningen til å ta en båttur på innsjøen! Vårt europaeventyr denne gangen avsluttes med en overnatting i «bindingsverksbyen» Celle, før vi reiser med Color Lines flotte cruiseferje fra Kiel til Oslo. Dette kan du ikke la gå fra deg - meld deg på!

For full turbeskrivelse - trykk på "PDF-knappen" nedenfor:

 

Status:
Fullt