Coop Midt-Norge medlemstur til Vilnius & Riga

To spennende byer i Baltikum

Man blir raskt betatt av Litauens hovedstad Vilnius, omtalt som både Prahas lillesøster og det neste Berlin. I tillegg er den en av Europas billigste storbyer. Gamlebyen har fått plass på UNESCOs verdensarvliste. Her finner vi storslagne, vakre bygninger og brosteinsbelagte gater - side om side med restauranter, barer og butikker. Fra Gedinimo-tårnet har vi utsikt over en by som har endret seg mye siden frigjøringen fra Sovjetunionen i 1991.

Riga er hovedstad i Latvia og et økonomisk og kulturelt senter i Baltikum. Byen kan bl.a. skilte med over 700 vakre bygninger i jugendstil, og midt i sentrum ligger en av Europas største markedshaller. Tre høye kirkespir troner over den gamle bydelen, Vecriga. Her er det åpne plasser, trange gater og nærmest bilfritt. Domkirken er sentrum i Gamlebyen, hvor man finner restauranter, kafeer, mange museer, kirker og et livlig gateliv. De fargerike husene som omgir Livu torg gir dette stedet en atmosfære som innbyr til å sette seg ned med noe godt å drikke på dager der solen skinner.

Reisen til Baltikum går med Orklareisers behagelige turbuss. Vi overnatter i Borlänge og får en fin båtreise med Tallink Silja fra Stockholm til Riga. Vi opplever Vilnius og Riga, samt Trakai Slott og Korshøyden, før vi flyr hjem med Norwegians direktefly fra Riga til Værnes.

Dette blir en flott sensommertur, så vil du være med så heng på!

For full turbeskrivelse - trykk på "PDF - knappen" nedenfor:

Status:
Fullt