Lesertur med Avisa Sør-Trøndelag

LAGO MAGGIORE & DEN FRANSKE RIVIERA

- En lesertur i sus og dus!

Årets lesertur har vi lagt til to flotte destinasjoner i Sør-Europa, og med hotell som holder meget høy standard. Vi har lagt vekt på destinasjoner som ikke er «overfylte» med turister, kun to bosteder – med høy standard og god service, og en fin balanse mellom opplevelser og avslapning! 

Lago Maggiore, som betyr «storesjøen», er Italias nest største innsjø etter Gardasjøen, men er på langt nær så kjent. Fra flotte Hotel Regina Palace i Stresa har vi utsikt til de sveitsiske alper og de sjarmerende Borromeo-øyene. Selvfølgelig blir det en båttur på innsjøen med besøk på de flotte øyene Isola Bella og Isola dei Pescatori, og vi skal også besøke nabosjøen Lago d’Orta. Her finner vi byen Orta San Giulio, som ligger storslått til på en odde med utsikt over den lille, fortryllende øya Isola di San Giulia. I Orta San Giulio er det ikke tillatt med biltrafikk, så her skal vi kose oss til fots uten trafikkstøy. Etter noen herlige dager ved Lago Maggiore, fortsetter vi sørover til Genova, og videre langs Riviera dei Fiori – den italienske blomsterrivieraen – til den franske rivieraen.

Den franske riviera eller Côte d’ Azur, som franskmennene selv kaller den berømte kyststrekningen fra Cannes til Menton, er et område som lokker med et vidunderlig klima, historiske landsbyer, flotte badestrender, og det verdensberømte franske kjøkken.

Vi skal bo i Saint Paul de Vence – landsbyen som ble bygget på en åstopp, et lite stykke fra kysten. Det er en typisk provençalsk landsby, med smale bygater og vakre steinhus. Foruten historiske omgivelser, kan landsbyen by på caféer, restauranter, iskrembarer og kunstgallerier – som ligger på rekke og rad i de trange bygatene. I 1920-årene ble landsbyen «oppdaget» av Modigliani, Bonnard og andre kunstnere og etter det strømmet andre kunstnere, forfattere og filmstjerner til byen.

Colombe d’Or (gullduen) er landsbyens mest kjente restaurant. Alle de kjente personlighetene som besøkte landsbyen, var innom denne restauranten. Kunstnere kunne betale restaurantregningen med egne kunstverk. Det er derfor restauranten i dag kan friste med en av de fineste private samlingene kunst fra 1900-tallet. Her kan du beundre malerier av bl.a. Picasso, Miró og Braque!

Vi skal bo på Le Mas De Pierre – et femstjerners «slottshotell» med flotte rom og fasiliteter, og en fantastisk utsikt til Middelhavet, kyststripen Côte d’ Azur, fjellene, og landsbyen Saint Paul de Vence.

Vi flyr med Norwegian fra Værnes via Oslo til Malpensa – Milano på utreise, og med direktefly fra Nice til Værnes på hjemturen!

Unn deg en uke i sus og dus i vakre omgivelser, med flotte opplevelser og i godt «reiseselskap», og meld deg på årets lesertur!

For full turbeskrivelse - trykk på "PDF-knappen" nedenfor:

Status:
Fullt