Lesertur med Hitra-Frøya til Bratislava og Budapest

Vi har gleden av å presentere en ny og spennende lesertur til sommeren! Denne gangen går turen med buss fra Frøya og Hitra til Oslo, der vi tar DFDS Seaways ferje til Oslo. Ferden går deretter videre gjennom «gamle Øst – Tyskland» med en overnatting i Dessau, før vi ankommer vårt første mål, Bratislava på sen ettermiddag tredje dag.

Bratislava er hovedstaden i Slovakia, og er en flott by som enda ikke er «oppdaget» av de store turiststrømmene. Her finner vi slott, historie, kultur, en gamleby så sjarmerende som gamlebyer skal være - og ikke minst gatekunst i form av finurlige statuer som popper opp diverse steder i byen. Bratislava er verdens eneste hovedstad som grenser mot to land, Østerrike og Ungarn! Den har en vakker beliggenhet sørvest i landet, og som en ekstra visuell perle, renner elva Donau gjennom sentrum. Slovakia er et ungt land - de fleste kjenner kanskje historien om Tsjekkoslovakia - men byen gjorde seg bemerket lenge før den tid, og var faktisk Ungarns hovedstad en gang i tiden. Vi skal bo godt og sentralt i to netter i Bratislava, og sammen med en lokalguide skal vi gjøre oss bedre kjent med byens severdigheter og historie.

Fra Bratislava er det en drøy 2-timers busstur til Budapest som er neste og turens hovedmål. «Øst-Europas Paris» har de siste årene blitt et meget ettertraktet reisemål. Donau renner bred og mektig gjennom sentrum og deler byen i to med Buda på den ene siden og Pest på den andre. Elva, den storslagne arkitekturen, et frodig gateliv og ikke minst de ærverdige kurbadene som Szechenyi og Gellert-badet gjør et mektig inntrykk og er en flott ramme for spennende opplevelser. Gode restauranter, shoppingmuligheter og utrolig lave priser, gjør et besøk i Budapest til en uforglemmelig opplevelse for både deg og lommeboken! Budapest er en svært gammel by med spor etter bosetting så langt tilbake som til 2000 år f.Kr. Attraksjonene ligger tett i tett: St. Stefan Basilikaen, Fiskebastionen, Statsoperaen, Buda-slottet, Margrethebroen og Parlamentsbygningen. Og vil du besøke Ungarns Nasjonalgalleri, Militærmuseet eller det vel ansette Kunstmuseet, ligger de lett tilgjengelig i sentrum. Det er få byscener som er så vakre som det kongelige slott på Budasiden og Kjedebroen som forbinder Pest og Buda, begge overdådig lyssatt mot nattehimmelen. I løpet av vårt opphold i Budapest skal vi bl.a. på sightseeing med lokalguide, båttur på Donau, utflukt til Puszta med hesteshow, vingårdsbesøk i Etyek, og en tradisjonell ungarsk «Csárda» aften med middag og folkloreunderholding!

Hjemreisen går med Norwegians rutefly fra Budapest via Oslo til Værnes, og med buss tilbake til Hitra og Frøya. Dette blir en ny flott lesertur med gode ferieopplevelser sammen med et hyggelig «reiseselskap»!

Salget starter torsdag 24. januar kl. 09:00 og «først-til-mølla» prinsippet gjelder. Bestilling direkte til Orklareiser på tlf. 72 49 57 50 eller online på denne siden.

For full turbeskrivelse - trykk på "PDF - knappen" nedenfor:

Status:
Fullt