Medlemstur Coop Midt-Norge 2020

SPANIA PÅ SITT BESTE - BARCELONA, RIOJA, SAN SEBASTIAN OG BILBAO   

Årets medlemstur er kjempespennende og går til Barcelona og Baskerland!  Vi starter med Barcelona ved Middelhavet og tilbringer noen dager i Catalonias hovedstad! Barcelona er spennende, het og et økonomisk og kulturelt tyngdepunkt i Spania. Ferden går videre til vin-regionen Rioja og vi skal også besøk Catalonias helligste sted, klosteret Montserrat. Vi fortsetter gjennom Baskerland til San Sebastian ved Biscayabukta, kanskje Spanias mest elegante kystferieby, og kjent for sine flotte strender, festivaler og mattradisjoner. I nabobyen Bilbao skal vi oppleve Guggenheim museet, der bygningen er like ettertraktet som kunstverkene den huser!  På denne turen skal vi som vanlig bo godt, reise trygt, og oppleve og smake oss gjennom et fantastisk program!

Barcelona - er hovedstaden i Catalonia, en stolt provins innenfor den spanske nasjonen og var i sin tid, under kongene av Barcelona – Aragón, en av Middelhavets store sjømakter. Regionen har sin egen halvt autonome nasjonalregjering og sitt eget språk, katalansk. Under oppholdet skal vi bo sentralt, vi skal sammen med vår lokalguide gjøre oss kjent og vi skal ha tid til å utforske de ulike bydelene på egen hånd. På den guidede turen starter vi med Montjuic- berget. Herfra er det en fantastisk utsikt over byen, havna og havet. Her ligger blant annet Montjuic – borgen, Olympia stadion og Joan Miró museet. Joan Miró var, sammen med blant annet Antoni Gaudi, en av byens berømte kunstnere. Vi fortsetter ned til sentrum, og kjører gjennom de sentrale delene av byen og til Gaudis hovedverk, den berømte Sagrada Familia kirken. Vi besøker kirken før det er tid for lunsj. Deretter blir det tid til å gå i butikker eller se nærmere på spesielle ting som interesserer, som for eksempel noen andre av kunstneren Gaudis verker, eller La Rambla, byens mest kjente gate.

Klosteret Montserrat - Det «takkete fjellet» - Mont Serrat, med sin høyeste topp på 1236 meter, gir praktfulle omgivelser til Catalonias helligste sted, klosteret Montserrat. I Basilikaen kan vi hver dag til samme tidspunkt høre koret Escolania synge Montserrat salmen, og samme sted finner vi Den svarte jomfru, Catalonias skytshelgen. Montserrat ligger ca. 1 times kjøring fra Barcelona.

Rioja - er kanskje Spanias mest kjente område for vinproduksjon. Vinmuseet Villa Lucia gir oss god informasjon om vindyrkingen i Rioja og smaksprøver blir det når vi besøker vingården El Campillo. Vi skal bo en natt i den lille byen Laguardia og på hotellet med navnet Villa Laguardia.

San Sebastian & Bilbao - ligger i Baskerland., landet til et gammelt folk med usikker opprinnelse. Baskerne er noe for seg selv og de lar oss ikke glemme at deres kultur er forskjellig fra alle andre i Spania. De har sitt eget språk (euskera), hvilket blant annet medfører at San Sebastian blir kalt Donostia av lokalbefolkningen. Selv om den regionale baskiske regjeringen har fått betydelig selvstyre, prøver en separatist bevegelse (ETA) å kutte alle bånd til sentralregjeringen i Madrid. Under oppholdet i Baskerland skal vi bo i San Sebastian. Med herlig beliggenhet i en nydelig, skjellformet bukt er dette Spanias mest elegante kystferieby. Mye av bebyggelsen langs strandpromenaden er oppført på slutten av 1800-tallet i viktoriansk stil og gir byen et aristokratisk preg. I Gamlebyen, Parte Vieja, er de trange smugene fulle av restauranter og tapasbarer, og på det lokale fiskemarkedet vitner høye stabler med delikatesser om fiskens betydning for byens gastronomiske liv. I San Sebastian heter det forresten ikke tapas, men pintxos, og den finnes i alle tenkelige varianter. Nydelig! Baskerlands største by, Bilbao, er mål for en dagsutflukt. I denne industribyen ved elva Nervión, har turismen fått et kraftig oppsving etter etableringen av Museo Guggenheim. Selve bygningen er en toppattraksjon: arkitekten Gehrys forvirrede samling av sølvfargede buer skal minne om et skip eller en blomst. Innenfor finner vi et bredt utvalg av moderne kunst og samtidskunst.

For fullstendig turbeskrivelse trykk på PDF-knappen nedenfor:

Status:
Fullt