Portugal

Eksklusivt på første klasse!

Nesten tjue millioner mennesker lar seg hvert år lokke av Portugals vidunderlige klima – deriblant flere og flere nordmenn. Vi legger ut på oppdagelsesferd i det ekte Portugal, som er et overflødighetshorn av uforfalsket kultur, imponerende natur og Europas kanskje mest gjestfrie mennesker. Et opphold i Sesimbra, som vi har gode erfaringer med, kombineres med et luksuscruise på Douro fra Porto over grensen til Spania og ned igjen.

Vår første base blir i Sesimbra, rett sør for Lisboa. Byen ligger ved en bred bukt med sandstrand, og vest for byen finner vi bratte klipper mens den lille og koselige fiskehavnen ligger i øst. Stranden strekker seg langs fronten av byen, og er delt i to av Sesimbra fort. En liten, koselig by med lite turister – det er faktisk stort sett folk fra Lisboa som kommer hit i helgene for å nyte en dag eller to på stranden. Så her kan vi virkelig oppleve den portugisiske hverdagen, og bl.a. se alle de små fiskebåtene som tidlig på morgenen er ute på havet for å skaffe dagens fangst til fiskehallen og alle restaurantene. Hovedstaden Lisboa ligger en kort kjøretur unna. Sightseeing med lokalguide, lunsj og en tur med den velkjente trikken står på programmet. Lisboa er en sjarmerende storby full av liv, og breddfull av kontraster mellom gammelt og ungt. «Trikkeklemt» og fadomusikk er noe av det som sjarmerer de fleste besøkende! Et annet populært utfluktsmål som vi skal besøke er Sintra, som poeten Lord Byron har beskrevet som en av Europas vakreste byer. Her finner vi eventyrpalasset Palacio da Pena. Cabo da Roca, det vestligste punktet i Portugal skal vi også besøke.

Etter fire dager sørpå forflytter vi oss nordover til Porto for et 6 dagers herlig elvebåtcruise på elva Duoro. M/S Infante D. Henrique blir vårt «flytende hotell» i Porto, og gjennom Duoro – dalen til Salamanca i Spania og tilbake igjen. Med «all inclusive» og interessante anløpssteder blir dette en uforglemmelig reise i «portvinens fotspor»!

Har du tenkt tanken på å oppleve det aller beste av Portugal? Da er dette reisen og en sjelden sjanse – bestill nå og nyt Portugal på første klasse!

For full turbeskrivelse - trykk på "PDF-knappen" nedenfor:

Status:
Fullt