Svalbard

- midt mellom Nordkapp og Nordpolen, verdens nordligste tilgjengelige destinasjon, og kanskje den mest eksotiske.  Her bor flere isbjørner enn mennesker. 

Midnattssola dominerer himmelen fra mai og helt til mot slutten av august. 4 måneder med midnattssol gjør noe med både menneskers og dyrs indre urverk; om sommeren går natt og dag i ett i Høy Arktis. Og i den arktiske sommeren skjer det et lite mirakel, en mengde planter og sopp formelig eksploderer i pur livsglede under den varmende midnattssola og skaper små, fargesprakende flekker av liv på den ellers så øde tundraen. Fra vår base på Longyearbyens nyeste hotell, skal vi oppleve eventyret! Vi spiser en minnerik middag i Camp Barentz, ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen, inn i Adventdalen. Selvsagt skal vi ha sightseeing i Longyearbyen og lære mer om denne norske utposten. Og vi skal på båttur til det nedlagte russiske gruvesamfunnet, Pyramiden. Underveis passerer vi også den mektige Nordenskiöldbreen og fuglefjellet Diabas.

Litt tid på egen hånd i Longyearbyen blir det også, men vi skal få plass til et besøk på verdens nordligste bryggeri, Svalbard Bryggeri der vi smaker på lokalt tilvirket øl som inneholder 2000 år gammelt brevann fra Bogerbreen på Svalbard! Avskjedsmiddag på «Funken» setter et verdig punktum for oppholdet.  En spesiell tur, en sjelden anledning, din sjanse til å oppleve Svalbard!

For full turbeskrivelse - trykk på "PDF-knappen" nedenfor:

Status:
Fullt