Svalbard

Midt mellom Nordkapp og Nordpolen, verdens nordligste tilgjengelig destinasjon, og kanskje den mest eksotiske. Her bor flere isbjørner enn mennesker.

Midnattssola dominerer himmelen fra mai og helt til mot slutten av august. 4 måneder med midnattssol gjør noe med både menneskers og dyrs indre urverk; om sommeren går natt og dag i ett i Høy Arktis. Og i den arktiske sommeren skjer det et lite mirakel, en mengde planter og sopp formelig eksploderer i pur livsglede under den varmende midnattssola og skaper små, fargesprakende flekker av liv på den ellers så øde tundraen. Fra vår base i Longyearbyen skal vi oppleve eventyret! Vi spiser en minnerik middag i Camp Barentz, ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen, inn i Adventdalen. Selvsagt skal vi ha sightseeing i Longyearbyen og lære mer om denne norske utposten. Og vi skal på båttur til det nedlagte russiske gruvesamfunnet, Pyramiden. Underveis passerer vi også den mektige Nordenskiöldbreen og fuglefjellet Diabas. Litt tid på egen hånd i Longyearbyen blir det også, og en av dagene tilbyr vi en valgfri utflukt. Velg mellom Hundesledetur på hjul i Adventdalen, Fottur til Platåfjellet eller Fossilplukking med kløyvhund. Avskjedsmiddag på vårt hotell "Funken" setter et verdig punktum for oppholdet. En spesiell tur, en sjelden anledning, din sjanse til å oppleve Svalbard!

For full turbeskrivelse - trykk på "PDF-knappen" nedenfor:

Bildene fra Svalbard på vår hjemmeside krediteres; Halvor Mykleby - Firbeint film / Hurtigruten Svalbard - Anne Maanum / Hurtigruten Svalbard - Halvor Mykleby / Hurtigruten Svalbard

Status:
Fullt